SUOMELLE KANSALLISPERHONEN

15.03.2017 00:00

Äänestys 15.3. - 4.6.2017

Satavuotiaalle Suomelle äänestetään kansallisperhonen

www.kansallisperhonen.fi / www.nationalfjaril.fi

Suomi saa 100-vuotisjuhlansa kunniaksi kansallisperhosen. Se valitaan kaikille suomalaisille avoimella yleisöäänestyksellä osoitteessa kansallisperhonen.fi. Valinta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Toivomme, että mahdollisimman moni vaikuttaa kansallisperhosen valintaan. Äänestyksen kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus olla mukana päättämässä uudesta kansallisesta luontotunnuksestamme.

Tavoitteena on, että kansallisperhoseksi valitaan laji, jonka suurin osa suomalaisista voi tunnistaa ja tuntea omakseen. Suomelle on jo aiemmin valittu kansalliseläimeksi karhu ja kansallislinnuksi  laulujoutsen.

Hanke tekee samalla tunnetuksi maamme perhosia ja niille tärkeitä elinympäristöjä. Kansallisperhonen voi auttaa suomalaisia tuntemaan vastuuta ja iloa maamme monimuotoisesta luonnosta.

Kansallisperhosta voi äänestää 15.3. – 4.6.2017. Ehdolla ovat asiantuntijoiden ennakkoon valitsemat 20 perhoslajia, jotka kuvaavat Suomea ja suomalaisuutta eri tavoin. Lajit ovat Suomessa yleisesti esiintyviä perhosia. Ehdokkaat esittäytyvät osoitteessa kansallisperhonen.fi, jossa niitä voi äänestää. Myös ehdokaslistan ulkopuolisia lajeja voi äänestää.

Äänestyksen voittaja, Suomen kansallisperhonen, julkistetaan 14.6.2017.

Äänestyksen järjestävät Vuokon Luonnonsuojelusäätiö, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Luonto, Suomen Perhostutkijain Seura ry sekä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti.
Hankkeen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.