LUONNONHOITOTALKOOT HANGOSSA SUNNUNTAINA 17.9.2017

08.09.2017 13:33

Luonnonhoitotalkoot Hangossa sunnuntaina 17.9.

 

Lähde mukaan WWF:n ja Metsähallituksen järjestämiin koko päivän mittaisiin luonnonhoitotalkoisiin Hangon hiekkarannoille sunnuntaina 17.9.! Hangon Furuvikin luonnonsuojelualue on lajistollisesti Suomen arvokkaimpia luonnonhiekkaranta- ja dyynialueita. Alueella elää 30 uhanalaista tai harvinaista näihin elinympäristöihin sitoutunutta eliölajia. Koristeistutuksista hiekkarannoille karannut haitallinen vieraslaji kurtturuusu kuitenkin uhkaa avoimia hiekkarantoja ja rantaketoja. Kurtturuusun torjunta alueella on alkanut vuonna 2008 ja suurin osa suojelualueen kasvustoista on saatu jo hävitettyä. Nyt jatkamme jäljellä olevien kurtturuusujen hävittämistä päivän mittaisissa talkoissa.

Talkoisiin järjestetään maksuton bussikuljetus, jonka lähtö on Helsingistä, Kiasman tilausajopysäkiltä 17.9. klo 08.00. Paluu samaan paikkaan klo 19.00. Mikäli tulet paikalle omalla kyydillä, niin kurtturuusujen torjuntatoimet ajoittuvat klo 10-17 välille. Omilla kyydeillä paikalle tulevat kokoontuvat klo 10.00 Hangossa Rajatien ja Mannerheimintien risteyksessä, rannan puolella olevalla parkkipaikalla.

Hangon kaupunki tarjoaa keittolounaan ja pullakahvit päivän kuluessa, mutta tämän lisäksi kannattaa ottaa mukaan omia eväitä ja juotavaa mielesi mukaan. Pue päällesi sellainen sään mukainen varustus, joka saa huoletta likaantua. Sadevaatteet on myös hyvä ottaa mukaan varmuuden vuoksi. Jos omistat, niin ota mukaasi pienikokoinen lapio, esim. istutuslapio. Järjestäjät varustavat talkoolaiset työhanskoilla ja tarvittavilla työkaluilla. Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 12.9. mennessä: Esko Tainio, esko.tainio@metsa.fi. Näin saamme kuljetuskaluston tarpeen ja ruokailijamäärän varmistettua. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos osallistut maksuttomaan yhteiskuljetukseen Helsingistä sekä ruokavaliosi.

 

Ystävällisesti tervehtivät
Esko Tainio, Metsähallitus ja Panu Kunttu, WWF Suomi