Jäsenlehti Baptria

Baptria-lehti on Suomen Perhostutkijain Seura ry:n julkaisema neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Heti seuran perustamisvuodesta 1955 asti tärkeimmät Suomen perhosia koskevat tiedonannot ilmestyivät ns. kiertokirjeinä kaikille jäsenille. Ensimmäinen Baptria -lehti ilmestyi vuonna 1976 ja korvasi nämä kiertokirjeet.

Lehdessä käsitellään ajankohtaisia perhosharrastukseen liittyviä asioita. Näitä ovat muun muassa perhosten esiintymiseen, käyttäytymiseen, tunnistamiseen, suojeluun tai harrastukseen yleisesti liittyvät asiat. Artikkelit vaihtelevat sisällöllisesti tieteellisistä kevyempiin, lähinnä harrastusta aloitteleville tarkoitettuihin artikkeleihin.

Jäseneksi liittymällä saat sinäkin Baptrian.

Baptrian toimitus toivottaa antoisia lukuhetkiä lehden parissa.

Vuosikerrat 2006-2009
arkistossa

Vanhoja numeroita voit myös ostaa seuran tarvikevälityksestä.

Baptrian vuosikerrat 2010-2011

Tähän on koottu Baptrian aikaisemmin ilmestyneiden vuosikertojen 2010-2011 artikkelien sisällysluettelo.
Kunkin lehden jotkin artikkelit on julkaistu tällä sivustolla ja pääset niihin sisällysluettelosta ko.
artikkelin kohdalta.

Toimitukselliset tiedot

Baptria 2011 nro 2

Baptria 2011  nro 1

Baptria 2010  nro 4

Baptria 2010  nro 3

Baptria 2010  nro 2

• Pääkirjoitus
  • Hyönteistarvike TIBIALE Oy: tarvikkeita hyönteisharrastuksiin
  • Tiedotuksia
  • Mielenkiintoiset suurperhoshavainnot ja vaelluskatsaus 2009                                          (Välimäki P., Kaitila J.-P. & Lehto T.)
  • Maalle uudet lajit 2009
  • Kannustus ei lisää Xanthorhoe annotinata -havaintoja Etelä-Suomesta
  • Pohjanmaa kunnostautui — kaikuja jänkhiltä vuonna 2009
  • Huomionarvoiset vaellustilanteet 2009
  • Iidännokiperhonen (Erebia euryale) Venäjän Karjalassa (Vesikko O.)
  • Baptria vinkki; Sukupolvien monimutkaisuuteen yksinkertaistusta (Lehto T. & Välimäki P.)

Baptria 2010 nro 1